1 BEDEN 2 HAYAT İÇİN YETERLİ VE DENGELİ BESLEN

TAKİP ET

  Sağlıklı bebekler için anne adayının yeterli ve dengeli beslenmesi çok önemli bir faktördür. Anne adayının gebeliğe normal ağırlıkta adım atması risk faktörlerini en aza indirmektedir.        Gebelik: öncesi, sırası ve sonrasında olmak üzere bir süreçtir. Gebelik öncesi dönem anne adayının kalsiyum, demir, folik asit ve D Vitamini depolarının yeterli olması gebelik sürecini olumlu bir şekilde geçirmesine yardımcı olacaktır. Bu süreçte hekim kontrolü olmadıkça herhangi bir takviye kullanmamalıdır. Gebelik sürecinde anne adayında 9-14 kg gibi bir ağırlık artışı olacaktır. Bu ağırlık kazanımı bireyin gebelik öncesi kilo durumuna göre değişkenlik gösterecektir.

   Gebe bireye söylenen ‘’Yemezsen sütün az olur.’’ Gibi ibarelerin doğruluk payı yoktur. Gebe kadın her şeyi yediğinde değil sağlıklı besinleri yeteri kadar tükettiğinde bebek sağlıklı olacak ve süt verimi artacaktır.

GEBE KADININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMESİ; 

Bebeğin düşük doğum ağırlıkta olmasını engeller.

Bebeğin sağlıklı olmasını sağlar.

Bebeğin enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltır.

Düşük riskini azaltır.

Annede oluşabilecek kemik erimelerini ve diş çürükleri önler

Sağlıklı bir doğum yapılmasını sağlar.

Gebeliğin 3. Ayından itibaren zayıflama diyetleri uygulanmamalıdır. 

Gebelik sürecinde ve sonrasında, süt verimini artırmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek; en önemlisi sağlıklı bebekler için yeterli ve dengeli beslen.

Diyetisyen
Yasin AYYILDIZ
​​​​​​