Araziler Kurudu, Kapalı Sulama Sistemi Şart!

TAKİP ET

Son yılların en büyük kurak sezonunun yaşandığı Dinar ve bölgesinde iklim şartları çiftçileri kara kara düşündürmeye başladı. 
Tarlalara ekilen arpa ve buğdayların çoğu yerde 20 CM’yi geçmediği, bazı bölgelerde ise sararmalar ve kurumaların olduğu belirtildi. 
Büyük Menderes nehrinin doğduğu yer olan Karakuyu Gölü ve Eldere bölgesinde de yağışlara bağlı su çekilmelerinin olduğu görüldü. 
Dinar’ın bazı köylerinde bulunan kapalı sulama sistemleri sayesinde araziler sulanabilir bir durumda olduğu ancak özellikle Dombay Ovası olarak adlandırılan bölgedeki alanların sulamada çok büyük zorluklar çektiği ifade edilmekte. 
Dombay Ovalı köylüler kurak giden mevsimlerde kapalı sulama sisteminin olması halinde çok büyük bir rahatlığa kavuşacaklarını, Menderes Nehrinin doğduğu yer olan Dinar’ın tarım alanları sulamasında çok zayıf kaldığını söyleyen çiftçiler kuraklık nedeniyle çok büyük zararlar çekeceklerini kaydettiler. 
Dombay Ovası çiftçilerimiz kapalı sulama sisteminin bir an önce yapılmasını, yıldan yıla değişen iklim değişiklikleri ile tarımın bitme aşamasına gelebileceğini söylediler.

ÖZEL HABER 
DİNARDOSTAJANS90.9 
OĞUZHAN UYSAL