CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ YILDIRIM KAYA'DAN AÇIKLAMA

TAKİP ET

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Dinar’da da esnafımız ve çiftçimiz zor bir dönemden geçiyor. Ekonomik krize pandemi koşularının da eklenmesi;İşyerlerinin, lokantaların, yemek şirketlerinin, turizm şirketlerinin kapalı olması satışları daha da düşürmüştür.
Covid-19 pandemisi Dinar’daki patates üreticilerini de vurmuştur. Patates üreticilerinin patateslerini maliyetine dahi satamadıklarını, patatesin tarlada ve depolarda kaldığını, buna rağmen devlet desteği alamadıklarını biliyoruz.
Tüm bunlara rağmen hükümet patates ithal etmekte bir sakınca görmemiş; iç savaş yaşayan Suriye’den dahi patates ithal etmiştir.
Patates üreticilerine devlet desteği verilerek ürettiklerini hak ettiği değerde yurt içinde pazarlamaları ve yurt dışına ihraç etme koşulları sağlanmalıdır.
Esnafımız Dinar’da da ne kredi desteği, ne vergi kolaylığı, ne de kira desteği alabilmiştir.
Dinar’ın en büyük sorunlarından biri olan işsizlik pandemi koşullarında daha da artmış, gençlerin iş bulma umudu kalmamıştır.
Dinar’ın deprem bölgesinde olması dönem dönem büyük göçler yaşanmasına neden olmuş, bunun sonucunda da nüfusun ve tarımsal faaliyetlerin azalmasına neden olmuştur.
Bugün yapılması gereken esnafa ve çiftçiye devlet desteği verilerek üretimin teşvik edilmesidir. Üretimin olduğu yerde açlık da, işsizlik de kalmaz…
Yıldırım KAYA
CHP Ankara Milletvekili
4 Şubat 2021