Dazkırı Kaymakamı Sayın Sakarya'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

TAKİP ET

Kaymakam Vekili Sayın Sercan SAKARYA'NIN Çanakkale Deniz zaferi ve  18 Mart şehitleri anma günü mesajı;

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yıldönümünü kutlamanın, vatanı, milleti ve mukaddes değerleri korumak uğruna savaşarak, canını vermiş aziz şehitlerimizi “Şehitler Günü”nde anmanın gurur ve onurunu yaşıyoruz.

Tarih boyunca birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelen, tarihe yön veren parlak zaferlere imza atan aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını bugün de canı ve kanı pahasına korumasını bilmiş, geçmişinden aldığı güçle, 106 yıl önce bugün, dünya tarihinden silinmeyecek büyük bir destan yazmıştır.

Türk milletinin varlığını sürdürmek için mücadele verdiği Çanakkale Savaşı, tüm dünyaya Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu gibi, düşmana da “Çanakkale Geçilmez“ gerçeğini kabul ettirmiştir. Bu nedenle Çanakkale Zaferi, kahraman Türk Milleti’nin varlığını yeniden ortaya koyduğu bir destanın adı olup, bu destanın her satırında insanlık onuru vardır.

Tarih yapan ve tarih yazan bir millet olarak bugün bizlere düşen görev, Çanakkale ruhunu diri tutmak, kahraman şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakıp şanlı tarihimizden aldığımız güç ile yeniden büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza devam etmektir.  

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106.yıldönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale Savaşı ve İstiklal Savaşı kahramanlarını, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bize vatan kılan Aziz Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, Kahraman Gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum.

“Aziz Şehitlerimizin Ruhları Şad, mekanları cennet olsun.”

Sercan SAKARYA
Dazkırı Kaymakamı