ZAYIFLAMA İLE DOĞRU BİLİNEN 5 YANLIŞ

TAKİP ET

 

Günümüzde zayıflama ilgili doğruluğu kanıtlanmamış söylemler giderek artmaktadır. 

Bu söylemlerin başında;

1.Ekmek tüketme zayıflarsın. HAYIR

 Vücut karbonhidrata ihtiyaç duymaktadır. Beyin hücrelerinin enerji kaynağı glikozdur. Karbonhidrat kaynağı olarak tam tahıllı unlardan yapılan ürünleri tüketmek gerekir. Basit karbonhidratlardan uzak durmak gerekir.

2. Aç kalarak zayıflamalıyım. HAYIR

Öncelikli amaç beslenme alışkanlıklarını değiştirerek, vücut fonksiyonlarını iyileştirerek sağlıklı bir şekilde kilo verilmesidir. 

Aç kalınarak zayıflandığında;

Bağışıklık sistemi zayıflamaktadır.

Kas kaybı meydana gelmektedir.

Halsizlik oluşmaktadır.

Vücutta sarkmalar meydana gelmektedir.

Ve aç kalarak verdiğiniz kilolar kısa sürede geri alınmaktadır.

3.Protein ağırlıklı beslenmeliyim. HAYIR

Bu şekilde beslenme düzeni oluşturulduğunda proteinli besinlerin termojenik etkisi yüksek olduğundan dolayı bir miktar zayıflama olmaktadır. Fakat kardiyovasküler rahatsızlıklar, kolesterol seviyesinin yükselmesi ve gut gibi rahatsızlıkları beraberinde getirebilir. Yeterli ve dengeli beslenilmelidir.

4.Limonlu su zayıflatır. HAYIR

Yeme düzeni değişmediği, kalori açığı oluşmadığı sürece limonlu su zayıflatmaz. Limon içerdiği meyve şekerinden dolayı fazla tüketmek fazla kalori alınmasına neden olur. Yeterli ve Dengeli bir beslenmeye limon eklenebilir. Yağ miktarının azalmasında faydası olacaktır. İçerdiği C vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayacaktır.

5.Sağlıklı olan besinleri sınırsız tüketebilirim. HAYIR

Paracelsus bir sözünde ‘’İlacı zehirden ayıran dozudur.’’ demiştir. Her şeyde olduğu gibi sağlıklı olan gıdalarda da miktar önemlidir.

Diyetisyen
Yasin Ayyıldız